четверг, 20 августа 2009 г.

Открытое письмо председателю Харьковского облсовета Чернову С.И.

Шановний Сергій Іванович!

Ми, колектив ТОВ «Аптека №450», звертаємось до Вас, як громадяни України та виборці, в надії на порозуміння, підтримку та допомогу. На сьогоднішній день ситуація, що склалася несе пряму загрозу нашому працевлаштуванню та подальшому нормальному життю, життю наших близьких та рідних.

Протягом останніх 12 років наша аптека, яка знаходиться за адресою пр. Правди, 13, гідно та сумлінно обслуговує та задовольняє потреби населення. В орендованому нами приміщенні, яке є комунальною власністю та знаходиться на балансі Обласної клінічної лікарні, регулярно проводиться поточний ремонт, були зроблені значні поліпшення (за згодою орендодавця), а саме, приміщення знаходиться в значно кращому стані, ніж воно було до початку оренди.

Протягом останніх 12 років жодного разу не було затримано виплату орендної плати та не відбулось жодного порушення договору оренди. Наша аптека була прикладом гарним прикладом сучасної економіки, коли:

а) населення отримує якісний та доступний товар;

б) підприємство розвивається та сплачує податки, які є основним джерелом наповнення державного та місцевого бюджетів;

в) працівники підприємства отримують гідну заробітну плату та мають можливість повноцінно жити;

г) підприємство активно співпрацювало з благодійним фондом «Турбота» (засновник – Є.П. Кушнарьов)

Крім того, розуміючи складність виживання в сучасних умовах, ТОВ «Аптека № 450» розробила систему пільг для постійних клієнтів та пенсіонерів, дотримуючись політики мінімізації цін (особливо для соціально незахищених верств населення).

У квітні 2008 року термін договору оренди сплинув, але згідно договору, у разі, якщо жодна зі сторін не заперечує, договір вважається подовженим на тих саме умовах та на той саме термін. Жодна зі сторін не заперечувала, тому ми вважали, що й далі будемо працювати на благо населення, колективу та держави. Однак вже в травні стали відбуватись дивні події. На нас було подано позов про виселення та почались різноманітні перевірки з боку державних органів. Влада більше не хоче укладати з нами новий договір оренди.

Хочемо зазначити, що у разі, якщо Харківська Обласна Рада не підпише новий договір оренди, без роботи залишиться весь колектив аптеки, а це 22 людини (в тому числі 1 інвалід). Майже у всіх є сім’ї, декілька жінок є матерями-одиночками, декілька працівників мають тяжко хворих родичів, які потребують догляду та недешевих операцій. У разі виселення аптеки з приміщення Обласної клінічної лікарні, всі ці люди втратять роботу, джерела доходів. Майбутнє їх в цьому разі виглядає зовсім плачевно, та не зрозуміло, де їм шукати засоби для існування, оскільки в умовах економічної кризи знайти нову роботу за спеціальністю майже неможливо. Крім того, зменшення кількості аптек (а така тенденція має місце бути) веде до збільшення цін на лікарські засоби для населення, яке, до речі, і є творцем влади.

Також хочемо нагадати представникам влади, що згідно зі ст. 43 та 48 Конституції України держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності та кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.

Згідно ст. 2 Кодексу Законів про Працю держава створює умови для ефективної зайнятості населення, сприяє працевлаштуванню, підготовці і підвищенню трудової кваліфікації, а при необхідності забезпечує перепідготовку осіб, вивільнюваних у результаті переходу на ринкову економіку. Крім того, влада (всіх рівнів) постійно наголошує про необхідність розвитку бізнесу в Україні.

Важливо відмітити, що в разі виселення, відносно колективу аптеки буде порушено вищенаведені норми законодавства, які є основоположними та життєво важливими (і це в період всесвітньої кризи!).

Окрім цього нагадуємо Вам, що до обов’язків органів місцевого самоврядування відноситься забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку відповідної території, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів.

В даному випадку влада в особі Харківської Обласної Ради, як така, що вибрана народом України, харків’янами, повинна виконати свої обов’язки. Для цього вона має укласти новий договір оренди з ТОВ «Аптека № 450», який існував, без сумніву, з реальною користю для всіх, останні 12 років, про що ми і просимо у нашому листі. Цей договір буде повністю законним та буде укладений на благо трудового колективу, населення району, де розташована аптека, та держави.

Вищезазначені приміщення не будуть задіяні в Чемпіонаті Європі з футболу в 2012 році (це підтверджується Міністерством охорони здоров`я України). Господарським судом Харківської області встановлено юридичний факт подовження договору оренди (рішення № 29/220-08 ві 23.05.2008 р.). Існує декілька правових експертиз (заступника міністра охорони здоров`я, депутата Потапова В.І.), які підтверджують дійсність договору оренди. Незважаючи на це, з боку влади робиться все, щоб ТОВ «Аптека № 450» більше не займала приміщення, які має право займати.

Підбиваючи підсумки вищевикладеного, колектив ТОВ «Аптека № 450» заявляє, що не може і не буде миритися з несправедливістю та вийде на мирний мітинг 03.09.2009 року на майдан Свободи перед Харківською Обласною Радою, під час якого намагатиметься закликати на допомогу суспільну думку та сильну позицію. Мітинг буде проходити з 11.00 по 13.00.

Після цього ми звернемо увагу Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр - міністра України на нашу проблему шляхом влаштування аналогічних мітингів в столиці.

З повагою та надією на допомогу і порозуміння,
колектив ТОВ «Аптека № 450»

1 комментарий:

  1. полностью поддерживаю коллектив Аптеки-450! не поможет один митинг, соберем второй, третьий. За свои права нужно бороться!

    ОтветитьУдалить